søndag 29. august 2010

Noen lamper er på plass

Jeg skulle gjerne hatt litt mer lys. Nå som høsten nærmer seg kommer det til å bli veldig mørkt i hytta hvis lampene ikke kommer opp. Å kjøpe belysning synes jeg er veldig vanskelig. Jeg liker hvis lampene er diskret, men at det samtidig er noe med dem.

I oppholdsrommet blir hovedbelysningen spotter under kjøkkenskapene, en spotskinne over sofaen som skal lyse opp veggen (ikke montert), en pendel lampe over spisebordet - Acantus fra Nordlux (ikke montert), samt en stålampe (PH 80 fra Louis Poulsen). Se tidligere bilder av disse.

I gangen har vi gått for en taklampe (Capo fra Belid). Den er montert ogfungerer veldig fint. Vi har plassert den midt i vinduet over inngangsdøren og det ser riktig stilig ut fra utsiden, spesielt når det er mørkt. Resten av gangen er belyst med innfelte takspots. De samme spottene har vi også på badet.

Oppe på loftstua har vi valgt stå- og bordlampe fra Ikea (365+ serien). De passer fint med den litt maritime stilen vi har valgt her oppe.

Soverommene er en annen skål. Her har vi ikke klart å konkludere helt ennå. Ungene har fått noen små leselamper over sengene, men ellers er det ennå nokså svart....

Har vært ute i svarte natta for å se på utlampene. Jeg synes de ble skikkelig vellykket. Det at de lyser både opp og ned ble fint på den enkle fasaden. Vi har satt på sensor slik at lampene kommer på automatisk når det blir mørkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar