mandag 6. juni 2011

Blomsterkasse

Jeg har ønsket meg en blomsterkasse som skal stå utenfor terrassen mot nord-vest. Jeg har hatt en teori om at det vil gjøre det litt lunere for sittegruppen under pergolaen. Nå har vi snekret ferdig kassen. Den er 250x50 cm og veier nesten mer enn to stykker klarte å bære for å få den på plass. Når vi nå har fylt på grus og jord, regner jeg ikke med at den fyker av ved den første stormen. Kassen skal avluttes med noen bord på toppen og oljes slik som hytten.
Det er nokså mye vind på denne siden av hytten, og utfordringen blir å finne planter som tåler mye vind, samtidig som de blir stående i solen mesteparten av dagen. Jeg hadde tenkt å plante kun prydgress (det har jeg god erfaring med hjemme), men det ble litt kjedelig. Jeg har derfor satt av plass til noen avleggere av den veldig villige irisen jeg har hjemme. Denne deler jeg så snart den er avblomstret, og flytter halvparten i den nye blomsterkassen. Jeg klarte ikke å gå forbi to salviestauder på et gartneri i uken. Disse er jeg veldig usikker på om de vil klare seg, men går det så går det.


Jeg kjøpte også en fantastisk spansk margeritt her om dagen på MrGrønn. Reklamen påsto til og med at den kunne overvintre. Med den rene, hvite fargen er det verdt et forsøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar