mandag 10. juni 2013

Planting

Endelig var det klart til planting. Jeg kjøpte som jeg hadde planlagt 5 bunndekkeroser (Rosa The Fairy) og plantet disse i den nye kassen etter å ha tømt på x sekker med jord. Det er helt utrolig hvor mye jord som går med... Den ene rosen er jeg litt skeptisk til. De fine røttene ramlet liksom av når jeg tok den ut av potten. Skulle gjerne vært der inne og fulgt med om den klarer seg, men de må stelle seg selv til vi skal innover neste helg.


Jeg hadde også kjøpt en syrin som jeg plantet i den ene store potten. Lurer på hvordan det blir når den vokser jeg litt kraftig, blir den for stor, kanskje det går an å klippe den. Jeg får se hvordan det går. Jeg hadde også kjøpt litt sommerblomster som jeg plantet ut i potter til å ha på bordene.


Før helgen kom jeg også over noen kjempefine lykter. Disse har jeg veldig god tro på, og det passet veldig godt inn i miljøet forøvrig. Maria og jeg var på stranden å hentet tørr sand slik at lyset skulle stå litt stødigere. Maria plukket også litt strandnellik som vi pyntet bordet med. Det ble skikkelig god stemning på "nyterrassen".Den delen av leveggen hvor jeg skal lage arbeidsbenk, tenkte jeg skulle få rød beis i bakkant. Jeg var på leting etter en beis som er mest mulig rød (helst ikke for mye oransje tone). Jeg malet det som som var i den lille prøveboksen, og er rimelig godt fornøyd med fargen. Kjøper inn mer maling slik at jeg kan gjør det ferdig neste helg hvis været er med meg. 


Owe og jeg hadde også en test på hvor bred kassen på leveggen skal være. To er for smalt, tre er kanskje for bredt. Det ender kanskje opp med 2,5 panel
bord. Owe mente at han skulle klare å få det til. Det skal bli bra å få lagt pappen på taket.


Helgen, med den kjempefine søndagen, ble litt kortere enn jeg skulle ønsket meg. Owe fikk beskjed om at båten som kom på fraktebåt fra Bodø kunne hentes på Bokn. Vi kjørte via Aksdal hjem og satte av skipperen slik at han kunne ta den med hjem til Stavanger. Jeg, Maria, farmor fikk en prøvetur på søndagskvelden. Båten ser kjempefin ut, og vi gleder oss til å ta den i bruk :-)
1 kommentar:

  1. Jeg er aldeles henrykt over bloggen din. Ta gjerne en titt på nettsiden min =) Eg blogger litt om oppussing Dessverre er ikke bloggen så god som din :/

    SvarSlett